kleine auto's, groot nieuws

Tekno: goed voor elkaar

Eén van de makers van de Modelauto Krant groeide op in Hillegom. Hij maakte het begin mee van de groei van transportbedrijven zoals Den Hartogh, Kwaak en De Wit. De heer Den Hartogh bouwde met zijn transportbedrijf ook zijn prachtige Ford-verzameling op.
De drie genoemde bedrijven zijn allemaal in de bloembollen begonnen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot heel grote ondernemingen. Er zijn heel veel kleine tot grote expeditie (ouderwets woord – moet logistics zijn) bedrijven. Merken als WSI, Tekno en Lion Car brengen truckmodellen uit in de kleuren van veel van die bedrijven.
Tekno heeft een heel goeie website. Je kunt er ook precies zien wat er aan nieuwe modellen komt. Handig voor de spaarders onder ons. De al bestaande Scania LB76 en LBS76 zijn nu nog verder gedetailleerd. 
Het model heeft een geheel nieuw ontwikkeld chassis met luchtketels, klassieke spatborden en achterlichten, Scania dieseltanks, een klassieke schotel en velgen. De Scania LB76 is voorlopig enkel beschikbaar in authentieke kleuren. De 4×2 in de kleur rood. Begin maart is ook de Scania LSB76 trekker met liftbare sleepas beschikbaar in de kleur blauw.

www.tekno.nl

0 comments on “Tekno: goed voor elkaar

Jack Spaan on 18/09/2011 12:35

werkelijk een schitterend model

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Autohistorie op Oldtimerblog:

Recente reacties

Nu in Oldtimerblog:

Oude berichten

Flowerpower

Vanuit de Verenigde Staten kwam de “flowerpowerbeweging” Europa binnen. Omstreeks 1965 is deze beweging op de camopus van de universiteit van San Fransisco (Californië) ontstaan. Het was een protest van de jeugd tegen oorlog, honger en armoede in de wereld en men verzette zich tegen Lees verder

0 commentaren