kleine auto's, groot nieuws

Niels’ Nieuws: Solido is terug

Solido HY MichelinDat het welbekende Franse merk weer terug zou komen wisten we al, maar nu weten we ook met welke specifieke modellen en dat zijn niet alleen Fransozen. Daarnaast begint Solido ook aan – voor hun – nieuwe schalen. Wat gelukkig hetzelfde blijft: de modellen zijn betaalbaar.

Toeval: vorig jaar rond deze tijd keerde een ander groot merk terug: GMP. Welk merk zien we volgende zomer opnieuw?

1:12
Joy City komt met een hele lading nieuwe motoren, hoewel we er sommigen daarvan volgens mij al kennen. In ieder geval is elk soort motorfiets wel vertegenwoordigd, van motoren als een Honda CBR1100XX tot een KTM 450 SX-F09 tot een BMW F650GS tot een tot een KTM 1290 Super Duke R tot een Kawasaki 900 Super4. Ze kosten ook niet veel, slechts iets meer dan een tientje.

1:18
1;18 BoS VW Passat Variant GT SyncroBij BoS weer een nieuwtje: de VW Passat Variant GT Syncro. Weergegeven is het faceliftmodel van 1985 en het model kost zo’n € 100 bij Modelcarworld.de. Voor diezelfde prijs is er ook een klassieke Mercedes-Benz O319. Tot slot dan de 1957 Imperial Crown Southampton 4-Door, ook weer voor diezelfde prijs.

Aanvulling op het nieuws van vorige keer dat GTA met een 2015 Volvo CX90 komt: het model gaat ongeveer € 90 kosten.

1;18 Maisto Ferrari 458 ItaliaVan Maisto komt de Ferrari 458 Speciale voor ca. € 40.

1;18 Minichamps Brabham-Ford BT49CNaast enkele kleurvarianten zien we bij Minichamps de Chrysler Norseman uit 1956 en de Brabham-Ford BT49C uit 1981. Die laatste komt zowel in de uitvoering van Piquet als die van Rebaque. De Chrysler kost zo’n € 345, de F1-bolides zo’n € 160. Andere racers zijn nog de Opel Commodore A van de 1970 24 Uur van Spa van Kauhsen en Fröhlich en de Brabham Alfa Romeo BT45B van Watson en die van Stuck. De Opel en deze laatste Brabhams kosten respectievelijk ca. € 180 en € 160.

Het zal denk ik niemand ontgaan zijn dat Solido is teruggekeerd. Dat doen ze met de volgende modellen: Renault 4 GTL CLAN, Volkswagen Golf CL, Citroen Dyane 6, Renault Maxi 5 Turbo in rallyuitvoering en Citroën HY van Michelin die je bovenaan dit artikel ziet. Net als eerst zijn de modellen weer lekker betaalbaar: zo’n € 30 voor de straatmodellen. De laatste twee zijn met net geen € 50 iets duurder.

Welly komt met de gloednieuwe Mini Cooper. Komt in rood en geel en gewoon in de driedeursuitvoering, voor ca. € 40.

1:24
Ook in deze schaal komt Welly met de nieuwe Mini. Ook komen ze met een Fiat 500L, Alfa Romeo 4C, Mini Paceman en de inmiddels vorige Dodge Challenger en het origineel daarvan. Allen voor slechts zo’n € 15.

1:43
1;43 Corgi Vauxhall Lotus CarltonNu leverbaar bij Corgi is de eerder aangekondigde Vauxhall Lotus Carlton in heel donkergroen, voor tegen de € 30.

1;43 Minichamps Brabus Mercedes-Benz 190E 3.6SNaast enkele kleurvarianten zien we hier bij Minichamps de Brabus Mercedes-Benz 190E 3.6S voor ca. € 70.

Bij Premium ClassiXXs enkele nieuwe uitvoeringen van de Volkswagen T1, waaronder een van de Polizei, als Flower Power-bus en van de Volkswagen Service Technique. Ze kosten zo’n € 40 per stuk.

1;43 Neo Dodge TravecoEnkele nieuwtjes van Neo Scale Models: 1938 Opel Admiral Hebmüller, 1961 Aston Martin DB4 GT Bertone Jet en een leuk en onalledaags model is de Dodge Traveco uit 1963. Deze modellen kosten respectievelijk zo’n € 65, € 70 en € 95.

 

Ook hier zien we Solido terug en wel met een aardig lang lijstje. Daar staan bekende Franse en Duitse klassiekers op, maar ook auto’s als een Cadillac Escalade, Gumpert Apollo, Ford GT, Lamborghini Countach, Lotus Seven en McLaren MP4-12C. Ook deze modellen zijn aantrekkelijk geprijsd met zo’n € 20.

1:50
1;50 Corgi Volvo FH S.A. SmithHier zien we Corgi nog met een Volvo FH, rijdend voor S.A. Smith met een Nooteboom dieplader. Het model kost ca. € 120.

1;50 WSI Scania R560 Topline Englafrakt Transport-El TorroDe nieuwe showtruck bij WSI is deze keer de Scania R560 Topline van het Zweedse bedrijf Englafrakt Transport. De truck, genaamd El Torro, is binnenkort leverbaar.

3-inch
Bij GreenLight weer wat volledig nieuwe modellen, zoals de 1981 Chevrolet Monte Carlo SS die in de Firstcut Series verschijnt. Verder enkele nieuwe auto’s met aanhanger (buiten de Hitch & Tow-serie om) en er is een nieuwe Motor World Series, nummer 15. Daarin zit ook een niet-Amerikaan: de Nissan GT-R.

3-inch Lionel Racing Ford Fusion NASCARIn de Amerikaanse schaal 1:64 komt Lionel Racing met Amerikaanse wagens: die van de NASCAR ovals. En niet met een paar, maar meteen met een stuk of 100 verschillende wagens. Het zijn de wagens van het seizoen van 2014 en de simpele maar goede modelletjes kosten zo’n € 6 tot € 10. Ze zijn o.a. te vinden bij Modelcarworld.de.

Tot slot komt Solido ook met modellen in de Amerikaanse schaal 1:64. Op de wazige foto herken ik allemaal Volkswagens, namelijk een Kever, T1, Golf I GTI, Nardo, Karmann Ghia, New Beetle, Golf VII R en Beetle (de huidige dus). Ze kosten iets meer dan € 7 per stuk.

1:76
1;76 Corgi Wright Eclipse 2 PerrymansEn dan komt Corgi nog met twee nieuwe busuitvoeringen. De eerste is een Crossley DD42 van de Ashton Corporation, die leverbaar is in een versie die naar Hyde gaat en in een die naar Glossop gaat. Ook is er de moderne Wright Eclipse 2 van Perrymans. Ook die is er in twee versies, namelijk die naar Edinburgh A en die naar Berwick-upon-Tweed. Alle bussen kosten iets meer dan € 40 per stuk.

1:87
1;87 Herpa Volvo FH Globetrotter Brant-VisserBij Herpa zien we voor ca. € 15 een verbeterde versie van het model van de oer-Quattro. Leuk voor de Nederlandse verzamelaars is de Volvo FH Globetrotter als motorwagen met aanhanger voor Brant-Visser uit Heerenveen. Het overige trucknieuws: een Mercedes-Benz Actros voor het Ierse Dixon, Volvo FH voor het Oostenrijkse (Silo) Melmer, Volvo FH voor Dachser, Mercedes-Benz Actros voor Riga Mainz en een nieuwe airbrushshowtruck in de vorm van een Mercedes-Benz Actros met het thema Weltgeschichte Nr. 1.1. De trucks kosten tussen de € 30 en € 60. Tot slot nog voor zo’n € 35 een Mercedes-Benz Actros voor Klaeser in de Trademarkshop.

Niels Janson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties

Oude berichten

Tekno Event 2011

De eersten zullen de laatsten zijn. Een citaat uit de Bijbel dat in dit geval op de Modelauto Krant slaat. We waren de eerste die het Tekno Event hebben aangekondigd en zijn waarschijnlijk de laatsten die er verslag van doen. Hoewel… Het was een doorslaand Lees verder

0 commentaren