kleine auto's, groot nieuws

Naar Neurenberg via Hong Kong- deel 2

Hong Kong Exhibition CenterVolgende week begint in Neurenberg de Spielwarenmesse. Maar vorige week was in Hong Kong de International Toy Fair. Onze speciale medewerker was daar ook en in aanloop naar Neurenberg brengen we je beknopt het nieuws uit Hong Kong. Foto’s hebben we er niet bij, maar het nieuws is des te interessanter.

GTautos
Een submerk van Welly in een wat duurdere prijsklasse. Voor dit jaar staan de Duitse merken op de eerste rij. In 1:18 zijn dat een BMW M3, een M4 35i, Audi RS4 Avant en Porsches natuurlijk. Zoals een 911 Carrera 4 S type 991. Met een dergelijke type aanduiding heb je nog eens iets te lezen. Verder nog een Range Rover Evoque. Verder een VW Touareg. En soms denk je, het is allemaal wel veel van hetzelfde.

ACME
Een duurder Amerikaans merk in schaal 1:18. Leuk is een Oldsmobile 4-4-2. Een variant die bekend werd uit de reeks Dr. Oldsmobile commercials.

AMT
Het aloude merk plastic kits werd nieuw leven ingeblazen door AutoWorld dat ook de MuscleCar modellen van ERTL in andere kleuren op de markt brengt.
Interessant zijn de heruitgave van een aantal motoronderdelen, oorspronkelijk uitgebracht in de zestiger jaren, van merken zoals Chevrolet, Ford etc. Destijds bedoeld voor het customizen van de 1:25 motoren in de kits. Het gaat dan om blowers en dat soort dingen.

GMP
Vergelijkbaar met ACME. Sinds enige jaren verdwenen en door Greenlight gekocht, inclusief de mallen. In 1:18 een 1970 Chevrolet Nova in een Drag Series. Ook dezelfde Nova uit de film Beverley Hills Cop. Van Ford een 1967 Ford Fairlane en Mustangs uit de negentiger jaren.

Hotwheels
In de gewone diecast serie wordt een 2015 Porsche 911 Carrera GTS aangekondigd en een 2015 Aston Martin V8 Vantage GT.
Onder het merk Elite – vanaf dit jaar zonder Ferrari’s – veel Star Trek. Uit de James Bond film Spectre wordt een Aston Martin genoemd, ook een 1:18 model. Op Wikipedia staat een uitgebreide lijst van de vele modellen die HW in de 3 inch erhouding aankondigt, De die-hard fans zullen die wel kennen.

Premium X van IXO
Zoals gebruikelijk wordt er weer een stortvloed aan aankondigingen gedaan. Alles in 1:43. De modellen kunnen van resin of metaal zijn. Dat weten wij ook nog niet.
Leuk, een vierdeurs Toyota Corolla uit 1979. Interessant, een vierdeurs Dodge Dart 1976, waarvan ik denk dat die een Zuid-Amerikaans voorbeeld heeft. Dat geldt zeker voor de 1963 Ford F-75 pick up. Verder Porsches 928 en 924 als Kombi van tuner Artz.
Veel Volvo’s, zoals we die ook kennen uit de Atlas serie. Hetzelfde geldt voor de Saabs.
J-collection is ook een IXO submerk De Mitsubishi Grandis uit 2005, in een uitvoering van de politie Eindhoven, valt daarin op. In de Ist serie komen er talloze Oost-Europese voertuigen.

Kyosho
In 1:18 zien we de beroemde Ferrari GTO uit 1963 in een race uitvoering Nürburgring. Moet mooi worden. De Lambo Huracan komt hier voorbij in schaal 1:43 evenals de Veneno roadster. In 1:18 nog de beroemde Fiat 131 Abarth in de kleuren van Alitalia, de Bentley Mulsanne Speed. Tenslotte noem ik hier de 1:12 Rolls Royce Phantom Drophead Series II.

En verder
Esval is een relatief nieuw merk van 1:43 resin schaalmodellen met de nadruk op klassiekers van voor de 2e Wereldoorlog. Een opsomming 1929 Cord, 1934 Hispano Suiza van Darrin, hetzelfde jaar met een Van Vooren carrosserie, 1937 Duesenberg, 1928 Stutz, 1930 Pierce Arrow, 1936 Humber Snipe en een 1932 Austro Daimler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties

Oude berichten

1 april: Modelcars 30 jaar!!

In 1982 begonnen Peter en Bep Mulder een winkel met alleen maar modelauto’s. Zij waren één van de eerste winkels die een aanbod hadden dat zo specifiek was toegespitst op verzamelaars. Het aanbod werd in het begin beperkt door de beschikbare winkelruimte. In een souterrain Lees verder

0 commentaren