kleine auto's, groot nieuws

Mini Spotter: Kleuren volgens BLMC

allegro (1)Mijn eerste Mini was wit. Ik was niet van plan deze auto te kopen. Eigenlijk was ik op een zaterdag naar de plaatselijke VW dealer gestapt voor een proefrit in een Kever. De verkoper vond de Mini meer geschikt voor mij en bleef, ook na een proefrit in de VW, de auto maar aanprijzen. Om van het gezeur af te wezen ben ik toen in de Mini gestapt. Wat een verschil! Alleen de stand van het stuur al. Door het rijgedrag van de Mini was ik gauw verkocht en de Mini ook.

Later bleek dat de witte verf niet origineel was. Goed te zien bij het oplichten van de raamrubbers. Het was in ieder geval geen GLACIER WHITE.
De volgende Mini was onbestemd groen. Volgens het boekje; LIME FLOWER. Doch de kinderen werden groter en wederom bij een VW dealer een andere BLMC-auto gekocht. Veel goedkoper, dan bij de Austin garage. Het was nog net voor de Golf uitkwam, dus de vorige eigenaar was om voor mij onbegrijpelijke redenen, van een Allegro in een Kever gestapt. Deze Allegro had hydrolastic veren Γ©n een andere kleur. Toen ik met de auto thuis kwam riepen de huisgenoten in koor; β€œWat een poepkleur.” Geheel onjuist, vond ik, want in het boekje heette de kleur; HARVEST GOLD. β€œWeten jullie wel wat dat betekend?”, vroeg ik aan de poeproepers. En dat wisten ze natuurlijk niet. β€œGOUDEN OOGST”, zei ik en nam trots plaats achter het vierkante stuur.

Rein Reuter

One comment on “Mini Spotter: Kleuren volgens BLMC

Rob van der Klugt on 24/12/2015 12:33

De oogstige goudtint was een bekende, op diverse van z’n autotypen toegepaste lakkleur van BL. Hij zweefde op gedekte wijze een beetje tussen goudgeel en spruitjesgroen in. Als Allegro-fanaat mengde ik ‘m met behulp van enkele potjes Humbrol zelfs zo goed mogelijk om mijn in Engeland bestelde Somerville Allegro bouwkit een typerend kwastbeurtje te geven. De meeste echte Allegro’s waren alweer verdwenen toen Vanguards het hierboven getoonde model (hier in een mij onbekende faecaliΓ«nbruine versie) uitbracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Autohistorie op Oldtimerblog:

Recente reacties

Nu in Oldtimerblog:

Oude berichten

Hoe mooi kan iets zijn?

Mag je toegeven dat dit een fantastisch mooie auto is? Of getuigt die opvatting van wansmaak? Danbury Mint zit in zelfde klasse als Franklin Mint. Ze bieden zaken aan die voor verzamelaars soms aantrekkelijk kunnen zijn, zoals een pop van de vrouw van Prins William Lees verder

0 commentaren