kleine auto's, groot nieuws

Het Nieuwe Jaar komt er aan

Met deze pakkende titel wil ik mijn oudejaarsbeschouwing beginnen. Allereerst dank aan onze schrijvers. Niels Janson maakt de Nieuwsrubriek en doet dat voortreffelijk. Omdat de bemanning van de krant dit jaar niet naar Neurenberg kan gaan, neemt hij al het ons bekende 2017 nieuws mee in zijn overzichten en heeft daar inmiddels een begin mee gemaakt. Nieuws komt hier eerder dan je denkt. We bedanken hem voor het vele werk wat hij doet. Dat geldt eveneens voor de heer Van Eck. Hij heeft bijna 250 stukken geschreven. Ondanks al zijn interesses, de liefde en andere bezigheden blijft hij produceren. Een voorbeeld voor ons allen. Ben Tieben is iemand van de oude stempel. Hij heeft heel lang geleden ja gezegd en stuurt steeds weer een ander bus onderwerp in. Hij promoot daarmee op een geweldige wijze zijn bussen. Deze tijd van het jaar smeekt om clichés en dus kan deze er ook nog wel bij. Hans Witte is degene die altijd de meeste reacties oproept. Zijn laatste serie over de bouw van de Büssing bewees dat ook weer. We willen graag dat hij dat voor ons blijft doen, ondanks zijn drukke bezigheden, zoals de ontwikkeling van een kit van een MAN.

Mijn partner in crime Freek van Leeuwen heeft het tegenwoordig druk met de eindredactie van een gerenommeerd autoblad. Zoek maar op in het colofon. Zonder betaling worden hier geen merken genoemd. Freek werkt ook nog steeds aan onze Krant, maar de tijd knelt.
Tom van der Scheun van Toms Modelauto’s, de Diecast Company, Greenlight, Triple 9, Agritoys en Highway 61, allemaal merken/bedrijven waarin hij participeert, steunt ons al van het begin financieel en dat verdient een vermelding. Daarnaast heeft hij de winkel en zijn webwinkel. We gaan ervan uit dat nu de economie weer wat gaat opstaan, we ook door de hobby-industrie in Nederland (weer) gesteund zullen worden. Driewerf dank aan Tom. Terzijde, het merk Highway 61 is door de Diecast Company weer tot leven gewekt, na een gedwongen rustperiode. In 2017 komen de eerste resultaten op de markt. Ondertussen wordt gewerkt aan het maken van 1:18 modellen in diecast onder eigen merk.

In de eerste week van januari gaan de speelgoedbeurzen weer open. Te beginnen in Hong Kong op 9 januari. Daarna Londen 24 januari en New York eind februari. Voor Nederland is met name de beurs in Neurenberg, die op 1 februari opent, van belang. In de huidige tijd is voor de opening ervan al veel nieuws bekend, fabrikanten bewaren nog altijd wat nieuwtjes voor later. Wel zullen we de vele honderden foto’s gaan missen die ook erg bij jullie in trek waren.

De Modelauto Krant blijft aardig op hetzelfde aantal bezoekers plakken. Dat is goed, maar volgens een bekend gezegde betekent het achteruitgang. We hopen dan ook het komende jaar een lichte groei te realiseren. We gaan er daarom weer lekker tegenaan om jullie het nieuws in de modelautowereld voor te schotelen.

Ben van Roode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Autohistorie op Oldtimerblog:

Recente reacties

Nu in Oldtimerblog:

Oude berichten

Neurenberg: hoe het verder ging – deel 1

Op zondagmiddag kwamen Hélène van Roode, Anton Rietveld en ik thuis na een paar intensieve dagen op de Spielwaren Messe. Dezelfde avond nog viel ik 10 treden van een trap en kwam voor de deur van de kamer van mijn geliefde reisgenote tot stilstand. Ze Lees verder

1 commentaar