kleine auto's, groot nieuws

De Modelauto Krant stopt ermee

Het is afgelopen. Vandaag stopt de Modelauto Krant ermee, dit is het laatste bericht. Maar je bent nog niet van ons af, want we gaan verder op Facebook en we blijven ook nog steeds verbonden aan Cars & Collectables. 

Het is mooi geweest. Na zes jaar zetten we een punt achter deze website. Ondanks de paar honderd bezoekers per dag. Onze eerste stukken schreven we naar aanleiding van de Spielwarenmesse van 2011. Het is moeilijk geweest om de krant te vullen. Verschillende mensen hebben aan de Modelauto Krant bijgedragen, dank daarvoor. De grote mannen achter de Krant waren John van Eck, Niels Janson, Ben Tieben en Hans Witte. Hélène van Roode was de grote vrouw achter de krant. Zij hebben door de jaren heen veel bijgedragen aan de krant en ze hebben ons gemotiveerd als we eens inkakten.

Zelf kijken we tevreden terug. Onze benadering was kritisch met een soms ironische draai. Daar konden wij ook niks aan doen, zo zijn we nu eenmaal. Het is gebleken dat we met een behoudende groep lezers te maken hebben. En zoals Rolf ten Kate al tot vervelens toe zei: “Kijken jullie ook eens over de grenzen van je eigen voorkeuren heen – waar het betreft verzamelen – en leer van en beleef door de interesse van een ander.” Daar had hij wel een punt.

We kijken met plezier terug. Onder meer op de interviews die we hebben gepubliceerd. Met Hans-Peter Porsche, Corgi-designer Van Cleemput, Tom Daniël, Randall Lawson, Rob de Kleine en zo zijn er nog veel meer namen te noemen. De Krant blijft voorlopig gewoon toegankelijk, dus lees die artikelen nog maar eens door als je zin hebt.

Dit is het laatste bericht van de Modelauto Krant, maar je bent nog niet van ons af. De Modelauto Krant-pagina op Facebook gaat gewoon door. Daar zullen we nog regelmatig bijdragen plaatsen. Hou die pagina dus in de gaten. Bovendien zijn we ook nog altijd verbonden aan de beurs Cars & Collectables, op zondag 19 maart is die in Nieuw Vennep. Daar hopen we jullie allemaal weer te zien en de hand te schudden.

De Modelauto Krant heeft zes jaar lang bestaan. Een krant zonder lezers is niets, en het is dan ook aan jullie te danken dat we het zo lang konden volhouden.
Dank daarvoor.

We zien elkaar nog.

Ben van Roode
Freek van Leeuwen

8 comments on “De Modelauto Krant stopt ermee

Jan Braam on 03/02/2017 17:03

Heel erg jammer maar wel begrijpelijk, dank voor de 6 jaren leesplezier

T.G. Hulskes on 02/02/2017 10:45

Ben, Freek en niet te vergeten: Niels.
Heel ,heel hartelijk dank voor de afgelopen 6 jaar aan noeste arbeid.
Ongetwijfeld een zware klus, maar ik als consument en verzamelaar heb van iedere editie genoten!..
Het gaat jullie goed en wellicht : tot op de beurzen..
Theo. H.

Carlos Brito de Campos on 01/02/2017 21:17

Het is leuk geweest en je moet wel met de tijd en ontwikkelingen mee en daar kan een medium als Facebook de nieuwe weg zijn.
Succes, we blijven jullie volgen.

Jan van Lunteren on 01/02/2017 20:36

Jammer, maar bedankt voor de vele uurtjes leesplezier…!

Sebastiaan on 01/02/2017 20:32

Bedankt voor al het nieuws. Via jullie krant keek ik ook eens buiten mijn grenzen. Het is jammer dat jullie ermee stoppen.

Ed Sijmons on 01/02/2017 18:31

Dank voor alles, het was leuk!

harry on 01/02/2017 17:49

jammer, ,

Michael Harlaar on 01/02/2017 15:16

Alle recpect, maar het blijft zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties

Oude berichten

Dubbeldekkers van Setra

Kässbohrer Setra presenteerde in 1981 op de IAA Nutzfahrzeuge de eerste dubbeldekker touringcar, de S228DT (DubbeldekkerTouringcar). Vanaf het begin was het een succesnummer. Vooral voor het vervoeren van grote(re) gezelschappen en voor pendeldiensten is een dergelijke touringcar ideaal. In 1983 werd naast technische aanpassingen, een Lees verder

0 commentaren